Objavljena imovinska karta Muamera Zukorlića: Suvlasnik Univerziteta, tri firme, više nekretnina, livada, šuma…

0
2362

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kao poslanik i odbornik u skupštinama Srbije i Novog Pazara mjesečno prihoduje oko 120.000 dinara, zvanično je vlasnik stana vrijednog 80.000 eura i suvlasnik u tri firme ili organizacije, objavio je danas KRIK – Mreža za istraživanje kriminala i korupcije.

Njegova supruga Elma vlasnica je porodične kuće procijenjene na 490.000 eura i računovodstvene agencije, navodi se u tekstu.

blank

Kako KRIK navodi, Muamer Zukorlić je osnovao je Mufti fondaciju, u čijem su vlasništvu nekretnina u Varevu, kao i livade i šume u opštini Tutin.

Njegova supruga Elma Elfić je upraviteljka fondacije, a predsjednik Upravnog odbora je njegov sin Usame Zukorlić.

Preko te fondacije on je suvlasnik petine udjela u kompaniji “Refref”, koja je opet osnovala Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

blank

Direktor kompanije “Refref” je Samir Škrijelj, jedan od njenih suvlasnika. Udio u ovoj firmi ima i Mevljud Dudić, koji je Zukorlića zamijenio na mjestu muftije. Pored njih, suvlasnici su i Seljamudin Jerebičanin i Šerif Marukić, vlasnik televizije “Jedinstvo”. Svi suvlasnici imaju jednak udeo od po 20 odsto.

U vlasništvu Univerziteta u Novom Pazaru, čiji je Zukorlićeva fondacija jedan od suosnivača, je zgrada u industrijskoj zoni u širem centru grada, površine 6.000 kvadrata i procijenjene vrijednosti od 3,5 miliona eura.

blank

Zemljište na kojem se nalaze zgrada i pomoćni objekat, prema podacima katastra, u vlasništvu je “Raška holding kompanije”.

Zukorlić je univerzitet osnovao 2002. godine posredstvom kompanije “Refref“. Na sajtu univerziteta se kao osnivač pominje jedino Muamer Zukorlić, dok se u medijima često navodi da univerzitet ima pravni status zadužbine.

Ukupno procijenjena pokretna i nepokretna imovina Muamera Zukorlića i njegovih najbližih srodnika-oca, brata i sina procijenjena je na više od milion eura, navodi se u KRIK-ovoj bazi imovine političara.