“Obmanjujete javnost”: Predsjednik Tutina Salih Hot o izvještavanju Pešter TV

0
471
blank

Ne tako davno, kada je tutinska televizija bila pod šapom lokalne vlasti i zvala se Sandžačka TV mreža, kada je građanima Tutina servirala ružičastu sliku stanja u ovom gradu i kada su reporteri i uredništvo trčećim korakom u stopu pratili opštinsko rukovodstvo iz SDA, onda to za predsjednika Tutina Saliha Hota nije bilo obmanjivanje javnosti.

Međutim, danas kada ova TV stanica nije pod ingerencijom lokalne vlasti, nakon što je promijenila vlasnika i uredništvo i kada prstom upire na sve ono što se u njenom nekadašnjem izvještavanju nije moglo vidjeti i čuti, za predsjednika Tutina postala je medij koji “obmanjuje javnost”.

Salih Hot danas je po prvi put direktno progovorio pred kamerom Pešter TV odgovrajući na pitanje njenog reportera. Nije imao kud da pobjegne, da nađe neki izgovor i danas je odvažno stao i “sasuo im sve u objektiv kamere”. Nije im ostao dužan za sve one pozive za gostovanje koje su mu upućivali i propuštene šanse da građanima objasni kuda plovi tutinska “bijela lađa”.

Na pitanje novinara Pešter TV zašto izbjegava direktne pozive za gostovanje na ovoj televiziji, Hot je u maniru Aleksandra Vučića kada govori o TV N1, odgovorio kontrastavom da je riječ o mediju koji “obmanjuje javnost” i da je to glavni razlog zbog kojeg on ne želi prihvatiti njihov poziv.

Kaže da će ipak govoriti za neke druge TV, a ovima što ga stalno zovu da gostuje poručio da se snađu i to što izjavi pozajme od drugih i prenesu u svom TV programu.

Pogledajte ekskluzivne kadrove Pešter TV sa današnje sjednice lokalnog parlamenta i razgovor sa predsjednikom Tutina:

Izvor: Sandzacke.rs/Video klip: Pešter TV