Odluka SNS-a / Vučić: Nećemo podržati održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji

0
1054

Predsjedništvo vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića odlučilo je da ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Vučić je nakon sjednice Predsjedništva SNS saopštio da je ovo tijelo donijelo odluku da se svom snagom, odlučnošću i hrabrošću bori za pobjedu na predstojećim beogradskim izborima.

“Donijeli smo odluku da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora
uprkos činjenici da je u raspravi bio jednak ili nešto veći broj ljudi koji su za parlamentarne izbore”, rekao je Vučić.

On je zahvalio Predsjedništvu SNS-a što je poslušalo njegovu molbu i donijelo odluku da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore jer je smatrao da je državni i nacionalni interes važniji od partije koju vodi.

“Smatrao sam da je važno da se posvetimo rješavanju višedecenijskih problema, da pokušamo da se posvetimo budućnosti našeg naroda, djece, a ne da razmišljamo kalkulantski i uskostranački onako kako bi to samo nama odgovaralo”, naveo je Vučić.

On je istakao da su članovi Predsjedništva stranke sa samo dva glasa protiv prihvatili tu ideju.

“Dogovorili smo se da se svom snagom i energijom borimo i pokažemo rezultate rada u Beogradu, kojima se ponosimo, da pokušamo da se suprotstavimo onima koji imaju mnogo novca, najskuplje automobile i džipove, koji imaju mnogo tajkuna uz sebe, koji su do sada pljačkali i razarali ovaj grad”, dodao je Vučić.

On je naveo da je na sjednici postignut dogovor je da se SNS bori za pristojan Beograd, pristojne građane koji su godinama i decenijama bili u strahu.

Vučić je rekao da će beogradska lista SNS nositi ime “Aleksandar Vučić-jer volimo Beograd” i da će ponuditi tim za koji je uvjeren da će dobiti povjerenje Beograđana.