Okončana trodnevna drama: Specijalci silom razbili blokadu petlje kod Tuzle (VIDEO)

0
1071
blank
Screenshot YouTube

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, uz pomoć MUP-a TK, deblokirala je jutros petlju Šićki Brod koju su demobilisani borci držali u blokadi od 28. februara.
Borci su dok su se kretali cestom u pratnji policije zapjevali pjesme o Armiji RBiH, uzvikivali “tekbir”, parole i zviždali.

Iz FUP-a tvrde kako je upotrijebljen minimum sile prema osoba koje su bile u alkoholiziranom stanju i pružale otpor, a neke su i privedene. Istakli su da nije bilo povrijeđenih osoba.

S druge strane, demobilisani borci tvrde drugačije – da su policajci primijenili silu, udarali ih nogama i posipali nekom tečnošću po leđima. U tuzlansku bolnicu su prevezene dvije osobe kojima su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Tuzlansku petlju u blokadi su držali demobilisani borci iz Srebrenika, Živinica, Gradačca i Gračanice. Oni, uz borce koji su bili bolokirali puteve širom Federacije BiH, traže ukidanje boračkih organizacija kojih ima 1.600, utvrđivanje boračkog dodatka i uspostavu tačnog boračkog registra.