Omeragić: Dvesta miliona dinara za obilaznicu u Novom Pazaru

0
545
blank
Screenshot

Za nastavak radova na zaobilaznici u Novom Pazaru opredijeljena su sredstva od 200 miliona dinara. Uz sredstva predviđena za eksproprijaciju iznos predviđen za zaobilaznicu premašiće dva miliona eura.

U ovaj projekat i njegovu realizaciju intenzivno je uključen Rasim Ljajić koji sa vrhom države i nadležnim ministarstvom intenzivno pregovara kako bi Novi Pazar dobio zaobilaznicu a grad postao rasterećen izmeštanjem dela saobraćaja, prenosi RTV Novi Pazar.

Ovo je za Radio televiziju Novi Pazar potvrdio član nadzornog odbora JP Putevi Srbije Bajram Omeragić.

“Za ova sredstva je pregovarao Rasim Ljajić. On već duže vremena radi na ovom projektu sa vrhom države i nadležnim ministarstvom. Jučer je održana sjednica Nadzornog odbora JP Putevi Srbije i ja sam na jednoj od poslednjih sednica predložio da cifra od 200 miliona bude predviđena za nastavak obilaznice oko Novog Pazara”, kazao je Omeragić za RTV Novi Pazar.

On je naveo da su svi građani upoznati kakav je problem sa zakrčenjem saobraćaja u gradu.

“Mogu da kažem da je juče na sjednici i usvojena odluka da Putevi Srbije finansiraju, po planu i programu za iduću godinu sa 200 miliona dinara, a sredstva će biti upotrebljena za finansiranje izgradnje zaobilaznice oko Novog Pazara. Sa ciform koja će ići i za eksproprijaciju to će zapravo biti oko dva miliona eura za nastavak naše zaobilaznice i za rešenje jednog ogromnog problema sa kojim se suočavaju građani Novog Pazara a to su ogromne gužve u centru grada. Kad se bude završila zaobilaznica mi ćemo moći da deo saobraćaja izmestimo iz grada za teška vozila i određena vozila koja nije neophodno da prođu kroz centar grada svakodnevno da bi mogli građani lakše da komuniciraju”, rekao je Omeragić.

Izvor: RTV Novi Pazar