OPŠIRNIJE O UBISTVU KOD TUTINA: Otac napao majku, sin ga zaklao i pobjegao

0
4244
blank

U selu Pope kod Tutina je ubijen Sabro T.(45), žitelj ovog sela. Njega je, nakon kraće svađe i tuče, nožem zaklao sin Damir (19) koji je u bjegstvu.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ubijeni Sabro T. bio je alkoholičar i često je maltretirao suprugu i druge članove svoje porodice. Zbog njegovog porodičnog nasilja više puta morala je da interveniše i policija, pišu “Novosti”.

Sabro je jučer, dok je u pijanom stanju jahao svog konja, pokušao da pregazi suprugu Zehru koja se u posljednjem trenutku sklonila i izbjegla teško povređivanje. Kada je to video njihov sin Damir, najpre se posvađao sa ocem, a zatim je u dvorištu ispred kuće došlo i do tuče.

Damir je potom utrčao u kuću, odakle se vratio sa nožem u rukama i ponovo se sukobio sa pijanim ocem. U rvanju na zemlji, Damir je potegao nož i sečivom je bukvalno prerezavši mu grkljan, zaklao svog oca, a potom je pobjegao u nepoznatom pravcu. Teško ranjeni Sabro uspeo je, dok je krv šikljala iz vrata, da stane na noge, ali je odmah pao i na licu mjesta preminuo. Cio događaj posmatrale su njegove supruga i snaha koje su tokom uviđaja, koji su obavili predstavnici Područne policijske uprave u Novom Pazaru i Višeg tužilaštva u ovom gradu, dale izjavu istražnim organima.

Tijelo ubijenog Sabra T. prenijeto je u novopazarsku bolnicu gdje će biti obavljena obdukcija, nakon koje će se znati da li ubijeni ima još neki ubod nožem na drugim dijelovima tijela. Policija traga za ubicom Damirom T. i nada se da će se dobrovoljno predati.