Osnivač SDA Sandžaka i prvi predsjednik za Tutin podržao Hamzagića i rukovodstvo SDP

0
593
blank
Foto: SDP Tutin

Jedan od osnivača SDA Sandžaka i prvi predsjednik opštinskog odbora ove stranke u Tutinu, Ujkan Eminović, posjetio je danas Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u ovom gradu.

On je u razgovoru sa rukovodstvom SDP u Tutinu, na čelu sa predsjednikom Besimom Hamzagićem, pružio punu podršku ovom lokalnom odboru i podržao politički kurs koji je trasirao lider i osnivač SDP-a Rasim Ljajić.

Eminović, koji već duže vreme živi i radi u inostranstvu, predsjednik je Udruženja “Kuća Sandžaka” (Haus Sandzak’ Kulturzentrum der Bosnijaken) sa cenrtom u Frankfurtu.

blank
Foto: SDP Tutin

Ovom prilikom Hamzagić se u ime ogranka SDP Tutin zahvalio Eminoviću na posjeti i iskrenoj podršci, istakavši da “smo kao društvo i zajednica dužni da cijenimo i poštujemo rad istaknutih Tutinaca koji su svojim djelovanjem doprineli političkoj afirmaciji i nacionalnom buđenju naroda sa ovih prostora”.

“Svakako je Ujkanov doprinos ogroman i nemjerljiv u političkom organizovanju sandžačkih Bošnjaka u najtežim vremenima”, istakao je Hamzagić.

Izvor: Sandzacke.rs