Osvajač bronze na Evropskom prvenstvu Elzan Bibić medalju posvetio i narodu Turske

0
432
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Atletski reprezentativac Srbije Elzan Bibić, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, kazao je da ovo priznanje posvećuje i narodu Turkiye koji je pogođen razarajućim zemljotresima, javlja Anadolija.

On je rekao da ga raduje činjenica da je veliki broj sportista širom svijeta podržao Tursku i njene napore da se što pre oporavi od posljedica zemljotresa.

“Jedan dio medalje posvećujem narodu Turkiye jer je njima sada najpotrebnija podrška. I pored te teške situacije, oni su odlično organizovali Evropsko prvenstvo. Drugi dio medalje posvećujem svojoj porodici, svom timu, državi Srbiji, gradu Novom Pazaru i Pešterskoj visoravni, rekao je Bibić koji je dočekan ispred zgrade Gradske uprave u centru Novog Pazara.

Rekao je da je ovom medaljom dokazao da je uz rad moguće ostvariti svoje snove.

“Medalja je podsticaj za mlade da počnu da se bave sportom i da sanjaju svoje snove. Hvala gradu Novom Pazaru i Sportskom savezu koji su uvek uz mene”, rekao je Bibić.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Rifat Zilkić, trener Elzana Bibića, rekao je da je ovo historijski trenutak za Srbiju jer je medalja u disciplini na 3000 metara osvojena nakon četiri decenije.

“Novi Pazar sam sa svojim atletičarima uveo u Evropu pre deset godina. Oni su osvajali evropske medalje na velikim takmičenjima. Ovo je sada nešto mnogo draže. Novi Pazar je privilegovan grad jer ima seniorsku medalju. Hvala gradu i svima koji su vjerovali u nas”, rekao je Zilkić.

Selektor seniorske atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković kazao je da je ponosan na novopazarsku atletiku.

“Poslije one 2022. kada je Srbija osvojila 19 međunarodnih medalja, a za mojih deset selektorskih godina, ova medalja mi je najdraža”, kazao je Zuković.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je na dočeku da je ponosan na svog sugrađanina Elzana Bibića i sve sportiste koji su, kako je rekao, ambasadori i najbolji promoteri.

“Naš grad je rasadnik sportskih talenata ali i vrhunskih sportista koji su osvajači medalja na brojnim međunarodnim, svetskim, takmičenjima. Naša je obaveza da sve sportiste podržimo i budemo im vjetar u leđa. Bibić je naš ambasador”, rekao je Biševac.

Prva dva mjesta su zauzeli Jakob Ignebriksen iz Norveške, koji je sa rezultatom 7:40,32 odbranio tron i Španac Adel Mešal, koji je do srebra došao sa vremenom 7:41.01. Bibić je, inače, i državni rekorder na 1500, 3000 i 5000 metara.

Izvor: Anadolija