Otvaranje mosta u Prijepolju 6. jula: BNV spava, još nije proglasilo naziv Fatihov most

0
622
blank
Foto: A. Rovčanin/PP Media

Opština Prijepolje obilježiće 7. jula Dan opštine, datum prvog pominjanja grada na Limu u pisanim dokumentima 1343. godine. Dan opštine će se ove godine obilježavati desetak dana. Centralni događaj biće svečana sjednica 7. jula u Velikoj sali Doma kulture gdje će biti dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima.

U oviru obilježavanje Dana opštine predviđeno je i svečano puštanje u saobraćaj rekonstruisanog mosta u Šarampovu. Nakon više od tri godine rekonstruisanja, most u Šarampovu biće stavljen u funkciju 6. jula. Ovu informaciju potvrdio je medijima Izudin Šantić, predsjednik Skupštine opštine Prijepolje, prenosi portal PP Media.

“Poslije dugo vremena, brojnih odlaganja završetka rekonstrukcije, most u Šarampovu pustićemo u saobraćaj 6. jula, što je sigurno lijepa vijest za sve žitelje Prijepolja”, naveo je Šantić.

No, iako je svečano otvaranje Mosta u Prijepolju najavljeno je za početak jula, Bošnjačko nacionalno vijeće još uvijek se nije sastalo da donese odluku o utvrđivanju tradicionalnog naziva “Fatihov most” iako je inicijativa podnijeta još 17. maja.

blank

Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća (IO BNV) usvojio je prijedlog odluke da most, u prijepoljskom naselju Šarampov, nazove tradicionalnim imenom “Fatihov most” i o tom prijedlogu trebali su se, na prvom narednom zasjedanju, izjasniti vijećnici BNV.

Hoće li Prijepolje dočekati svečano otvaranje obnovljenog mosta, a da BNV neće uspjeti da se sastane, vidjećemo.

Nisu nam poznati razlozi zbog čega je potrebno toliko dugo vremena da se donese odluka o imenovanju mosta i sve to objavi u Sluzbenom glasniku Republike Srbije. Očito se radi o vrlo neodgovornom ponasanju i neradu najveće kulturne institucije Bošnjaka u Srbiji.

Podsjećamo, inicijativu za utvrđivanje tradicionalnog naziva mosta Bošnjačkom nacionalnom vijeću uputili su 17. maja Almir Mehonić i Ferid Šantić.

Izvor: Sandzacke.rs/PP Media