OVO JE SUPER NANA: Ima 105 godina, preživjela je 4 rata, koristi mobilni bez naočara!

0
3077
blank
Printscreen

Iako ima 105 godina, nanu Džezide Alija iz kosovskog sela Stančić vrijeme i nove tehnologije nisu pregazile. Nana je preživjela četiri rata, ima 60 potomaka, petoro djece, unuke, praunuke i čukununuke, ne nosi naočare, ima odličnu memoriju i bez problema koristi svoj mobilni telefon.

Ona je ovih dana bila u gostima kod članova svoje porodice u Kumanovu, gradića na sjeveroistoku Makedonije, gdje ju je posjetila ekipa skopske Televizije 21 i lično se uvjerila u vitalnost ove nane.

blank
Screenshot

I oni su se začudili kako osoba koja je iza sebe ostavila jedan vijek može da bude u tako dobroj formi. Nana im je na to odgovorila da ju je održao stalni rad, skromna i zdrava hrana.

“Ne znam odakle mi toliko zdravlja. Ja sam cijeli život uglavnom jela kukuruzni hljeb, paradajz, crni luk, kupus i drugo, a pila sam samo ovčije mlijeko”, rekla je nana Džezide Alija.

blank
Screenshot

Ona kaže da život danas nije loš, ali joj se ni malo ne dopada kako se oblače mlade djevojke. Veli da žene moraju da se razlikuju od muškaraca.

“Sada oblače razne modele haljina. Meni se to uopšte ne dopada, ali šta da radim. Djevojka treba da je djevojka, žena – žena, muškarac – muškarac. Treba da se razlikuju. Sada se ne zna da li je djevojka, nevjesta ili muškarac”, kaže nana Džezide.

blank
Screenshot

Ona je u Kumanovu bila u posjeti sinu njenog amidže, koji ima 80 godina, odakle je svima poručila da održavaju i njeguju porodične veze.

“Prvo treba da se međusobno volite, da svako poštuje svoju krv i da što više doprinosite porodici”, rekla je nana Džezide Alija.