Ovo su rezultati ponovljenih izbora za BNV na biračkom mjestu u Suhom Dolu kod Tutina

0
412
blank
Foto: SANA

Na biračkom mjestu broj 20, u zgradi osnovne škole u Suhom Dolu, kraj Tutina, danas je održano ponovljeno glasanje na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Kako nezvanično saznaje portal Sandžačke, najviše glasova dobila je lista Stranke pravde i pomirenja – 151, što je za dva glasa više nego na glasanju 13. novembra kada su imali 149 glasova.

Lista “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” osvojila je 149 glasova, odnosno 12 glasova više u odnosu na glasanje 13. novembra kada su dobili 137 glasova.

Sandžačka demokratska partija i na ponovljenom glasanju osvojila je isti broj glasova, tačnije 13.

Do novog glasanja na tom biračkom mjestu, prema saopćenju Republičke izborne komisije (RIK), došlo je zbog toga što se rezultati nisu mogli utvrditi zbog “grube logičko-računske greške u popunjavanju Zapisnika o radu biračkog odbora”.

U Zapisniku o radu biračkog odbora sa glasanja 13. novembra navedeno je da je u kutiji bilo 293 listića, dok je zbir glasova svih izbornih lista bio 299.

Pravo glasa na tom biračkom mjestu ima 517 Bošnjaka upisanih u poseban birački spisak, a rezultati današnjeg ponovljenog glasanja neće uticati na konačan ishod izbora za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Izvor: Sandzacke.rs