PALE ŠANSE STRANKE: Ko će koga nadživjeti, SDA Sulejmana ili Sulejman SDA

0
1307
blank

Nekada su se skupštine SDA Sandžaka održavale na stadionu, pa su premještene u hale sportova. Zatim u velike sale domova kulture, da bi na kraju skupština bila izmještena u Sjenicu u omanju salu za veselja i dženaze. Upravo je na ovo drugo podsjećala današnja skupština nekad najjače stranke u Sandžaku.

Autor: Redakcija portala Sandzacke.rs

Uloge su se mijenjale, a kormilar i umorni vozač Ugljanin je ostajao uvijek za volanom. Vozeći prvo SDA lokomotivu, pa SDA autobus, da bi na kraju sjeo u SDA kombi i zaputio ga ravno u provaliju neuspjeha i izbornog debakla.

U Sandžaku je zato postavljeno logično pitanje: Ko će nadživjeti koga – SDA Sulejmana ili Sulejman SDA. No, poslije ovog četvorogodišnjeg mandata očito je da Sulejman ima veće šanse u toj borbi.

Jer SDA je na izdisaju i jedino je generacijska smjena izgledala kao terapija koja može pomoći pacijentu na bolesničkoj postelji. No, doktor se odlučio da pacijentu ne trebaju lijekovi, a ni eutanazija. Odlučeno je da pacijent umire polako, sa anestezijom.

Pa, hairli vam bilo!

blank
Foto: Facebook

Naravno, danas je u Sjenici prisutan bio i onaj koji će zakucati eksere u kovčeg nekadašnje SDA Sandžaka. Niko drugi do lično Ismet Azizi, deklarisani i potvrđeni bošnjakomrzac i negator našeg naroda.

On je taj koji je možda i najviše skrhao rejting SDA Sandžaka, toliko da su bošnjački intelektualci i osnivači stranke poput Haruna Hadžića i Esada Rahića morali braniti Bošnjake od napada agresivnog Ismeta Azizija.

Izvor: Sandzacke.rs