PAO DOGOVOR! Tutin dobio novu-staru vlast, SDP i grupa građana podržali SDA

0
333
blank
Screenshot

Nakon što su zbog nedostatka kvoruma mjesecima probijeni svi rokovi za održavanje sjednice Skupštine opštine Tutin, ona je danas počela nakon što je dobila kvorum za rad i odlučivanje.

Na sjednicu tutinskog lokalnog parlamenta došli su odbornici SDA Sandžaka, GG “Tutin na prvom mjestu” i SDP, što je jesan pokazatelj ponovnog formiranja vlasti od ovih političkih grupacija, kojima treba dodati i SNS, javlja TT Press.

Odbornici SPP, SDP, GG “Tutin na prvom mjestu” profesora Bajra Gegića od proljeća nisu dolazili na sjednice Skupštine opštine Tutin, navodeći kao razlog loše stanje u lokalnoj samoupravi.

Kvorum aktuelnoj tutinskoj vlasti je dao odbornik SNS, ali i on kasnije nije dolazio na sjednice SO-e, tako da lokalna skupština skoro 5 mjeseci nije zasijedala.

Iako su se stekli uslovi za uvođenje prinudne uprave, ona nije uvedena, već je očito došlo do dogovora SDA, SDP, GG “Tutin na prvom mjestu” i SNS.

Sjednici ne prisustvuju odbornici Stranke pravde i pomirenja, koji su ranije principijelno najavili da neće učestvovati u radu Skupštine.

Izvor: TT Press