Plojović počeo gomilati funkcije: Mešihat ga sad imenovao i za muftiju beogradskog

0
3474
blank
Foto: Arhiv/IZ u Srbiji

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji imanovao je na današnjoj sjednici Rešada ef. Plojovića za muftiju beogradskog. Tako je efendija Plojović za samo mjesec dana dobio dvije odgovorne i visoke funkcije u sistemu Islamske zajednice.

Plojović je rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe, a nedavno je imenovan i za predsjednika Savjeta Internacionalnog univeriteta, kao član ispred Islamske zajednice, a na funkciju koju je prethodno obavljao muftija Mevlud ef. Dudić.

Upućeni tvrde da je Plojović navodno kadar sive eminencije Mešihata, Hajra Tutića, s kojim je u rodbinskim vezama.

blank
Foto: Mešihat IZuS

Kako je saopćeno, Mešihat je na osnovu ukazane potrebe za upravnicu Predškolske ustanove Reuda imenovao Aidu Rašljanin, a za njenu pomoćnicu Elviru Mekić.

Na današnjoj sjednici Mešihata utvrđena je visina sadekatu-l-fitra za nastupajući Ramazani šerif, te odlučeno da Vjersko-prosvjetna služba Mešihata izvrši neophodne pripreme za realizaciju ramazanskih aktivnosti na terenu u saradnji sa muftijstvima i medžlisima Islamske zajednice.

Mešihat je saopćio da je “u svrhu jačanja, afirmacije i odbrane Islamske zajednice” ustanovio nagradu “Muftija akademik Muamer ef. Zukorlić”, koja će se dodjeljivati jednom godišnje.

blank
Foto: Mešihat IZuS

Izvor: Sandzacke.rs