Po peti put od 2017-te: Početak izgradnje nove toplane u Novom Pazaru

0
454
blank
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Današnji početak radova na izgradnji nove toplane u Novom Pazaru do sada je najavljivan pet puta, uvijek pred neki važan period za partije na vlasti i uvijek za neku jesen ili proljeće sljedeće godine, piše portal radija Sto plus.

Prva ubjedljiva najava bila je u ljeto 2017., kada je rečeno da će toplana na biomasu biti izgrađena u jesen 2018. godine. 

Idućeg ljeta, 2018. rečeno je da će, “ukoliko sve bude po planu, izgradnja toplane početi na proljeće 2019. a građane grijati u zimu 2020. godine.“ 

blank
Foto: Facebook/Grad Novi Pazar

Ipak, 2020. godine, od “projekta toplana“ dobili smo samo potpis na ugovor Novog Pazara i Ministarstva rudarstva i energetike. 

Još jedna najava “za iduću godinu“ stigla je uoči ove grijne sezone, kada je rečeno i da će “izvođač radova biti poznat do 15. januara a radovi završeni do 15. oktobra i nove grijne sezone (2022.). 

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, prilikom svečanog početka radova, da će toplana na biomasu u Novom Pazaru biti izgrađena i stavljena u pogon da početka nove grijne sezone. 

Izvor: Radiostoplus.com