Podignuta optužnica protiv maloljetnika zbog gaženja djevojčice u Muru

0
639
blank
Foto: Instagram/192_RS

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podnijelo je sudiji za maloljetnike prijedlog za izricanje kazne zatvora sedamnaestogodišnjaku koji je na pješačkom prijelazu u novopazarskom naselju Mur, udario i usmrtio Melisu Zećović (15), saznaje radio Sto plus.

Njemu se na teret stavlja izvršenje teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Maloljetnik je osumnjičen da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pješačkom prijelazu udario djevojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Osim njega, policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kombijem prešao preko tijela djevojčice, a potom napustio lice mjesta, ne pruživši joj pomoć.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, a Osnovno javno tužilaštvo još uvek nije okončalo istragu u tom predmetu.

Nakon 30 dana provedenih u pritvoru, S.Ć. je pušten na slobodu.

Zbog Melisine smrti, ali i učestalih saobraćajnih nezgoda, građani Mura održali su protestni skup “I naša deca imaju pravo da žive” poslije kojeg su lokalnoj samoupravi predali niz zahtjeva kako bi se unapredila bezbjednost saobraćaja kroz to, ali i druga naselja Novog Pazara.

Izvor: Radiostoplus.com