PODLEGAO POVREDAMA U BOLNICI: Na Ahiret preselio Edin Hamidović

0
882
blank
Foto: Facebook

Administrator Facebook stranice “Sjeničke novine“ Edin Hamidović, koji je prošlog petka ranjen u pucnjavi centru Sjenice, preselio je večeras na Ahiret u Kliničkom centru u Kragujevcu, objavljeno je na društvenim mrežama.

Vijest o smrti Hamidovića objavljena je na Facebook stranici “Sjeničke novine”, a istu je na svom Facebook profilu objavio i Usame Zukorlić, sin predsjednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, čiji je član i aktivista bio rahmetli Hamidović.

“Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo! Preseli nas brat Edin Hamidović kao borac protiv nepravde, upucan od strane kriminalaca, upucan pod abdestom, sa jacije namaza. Da mu Allah primi šehadet.Njegova krv koja je zalila sandžačku zemlju će je učiniti nepogodnom za život kriminalaca i zločinaca, napisao je Zukorlić u poruci na Facebooku.

Prema tvrdnjama očevidaca, do pucnjave je došlo dok je Hamidović šetao sa suprugom i djecom. Na njega je, navodno iz automobila u pokretu, pucao E. L. (27) i teško ga sa četiri metka povrijedio.

On je sa teškim povredama prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru gdje je operisan. Tokom vikenda njegovo stanje je bilo stabilno, ali se u nedjelju naglo pogoršalo pa je prebačen u kragujevačku bolnicu.

Napadač, za koga se tvrdi da je blizak Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP), nalazi se u bjegstvu. Zna se da je napadač ilegalno prešao granicu sa Crnom Gorom.

Izvor: Sandzacke.rs