Policajci za primjer: Jasmin i Emir požrtvovano spašavali građane iz vatrene stihije

0
810
blank
Foto: radiostoplus.com

Tek što su u subotu preuzeli smjenu, zastavnik Jasmin Mavrić i policajac Emir Demirović dobili su informaciju da u Sutjeskoj ulici u Novom Pazaru gori višespratnica i da je vatrena stihija zarobila nekoliko stanara, piše portal radija Sto plus.

Dok su se vatrogasci kamionima probijali kroz ulice prepune automobila, Jasmin i Emir su već bili ispred objekta čije gornje spratove i krov je vatrena stihija uveliko gutala.

“Čim smo stigli čuli su se povici da u objektu ima zarobljenih ljudi, pa smo odmah utrčali unutra, popeli se do trećeg sprata i u jednom stanu zatekli stariju ženu koja nije uspela da napusti kuću. Dim je kuljao na sve strane i gotovo da se nije videlo ništa, ali smo uspeli da je izvedemo napolje i predamo lekarima Hitne službe koji su ubrzo stigli”, kazao je Mavrić.

blank
Foto: sandzacke.rs

U tom trenutku na prozoru jednog od stanova pojavila se starica koja je dozivala u pomoć, dok je vatra oko nje bivala sve jača.

“Tada su već bili stigli vatrogasci, pa smo sa jednim od njih, Veljkom Jolovićem, krenuli da spasimo i nju. Probijajući se kroz gust dim, usjpeli smo da dođemo do njenog stana. Vrata smo morali da razvalimo, poslije čega smo je bezbjedno izveli iz kuće, iako je teško hodala”, dodao je njegov kolega.

Iako su se tokom te dvije intervencije nagutali dima i teško disali, Emir i Jasmin su ostali da pomognu vatrogascima, kolegama, ali i građanima kako bi sprečili da se vatra proširi na okolne objekte, a za šta je postojala realna opasnost.

blank
Foto: sandzacke.rs

“Poslije izjvesnog vremena smo već počeli da osjećamo posljedice. Počeli smo da se gušimo, osjećali smo stezanje u grudima, pa su nam ljekari ukazali pomoć i primili smo kiseonik”, kazao je Jasmin.

Demirović je istakao da su odahnuli tek kada su saznali da u požaru nema povrijeđenih i da je vatra pod kontrolom. Sebe ne smatra herojem, već smatra da je radio svoj posao i postupao kako bi vjerovatno svi u sličnoj prilici.

“Ne postoje reči kojima bih opisao kolika je sreća spasiti nečiji život. Posao policajca i vatrogasca nimalo nije lak, ali je human. Baš zbog ovakvih situacija, kada možemo nekom da pomognemo, smo se za njega i odlučili”, navodi on.

Inače, njih dvojica su učestvovali i u evakuaciji stanara “Bor” zgrade kada ju je zahvatio ogroman požar u septembru prošle godine. I tada su među prvima odgovorili na poziv i bili među najagilnijima u spašavanju stanara.