Pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara nezakonito postavljeni

0
329
blank

Pomoćnici novopazarskog gradonačelnika Nihad Hasanović i Dejan Kulundžić, nezakonito su postavljeni na te funkcije.

To je, prošlog septembra, utvrdio upravni inspektor Milan Stišić, koji je gradonačelniku Nihatu Biševcu predložio da svoje pomoćnike postavi u skladu sa odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, piše list Danas.

Na osnovu prijedloga upravnog inspektora, gradonačelnik Biševac ima dvije mogućnosti, da donese rješenje o stalnom radu dvojice svojih pomoćnika da trajanja svog mandata ili da ih razriješi sa tih funkcija.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da su Hasanović i Kulundžić, na mjesta pomoćnika gradonačelnika, postavljeni u septembru 2020. godine, sa jednom trećinom radnog vremena.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbjegavanje njegove primjene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim prijedlozima, donijeću odgovarajuća rješenja”, rekao je, za Danas, gradonačelnik Biševac.

Obojica pomoćnika su predsjednici u svojim partijama i obavljaju direktorske funkcije.

Nihad Hasanović je predsjednuk vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP) i direktor je Poljoprivredno stručne savjetodavne službe (PSSS) u Novom Pazaru. Dejan Kulundžić je predsjednik Gradskog odbora SPS i direktor OŠ “Bratstvo“.

Izvor: Danas.rs