POPLAVE KOD PRIJEPOLjA: Više porodica napustilo kuće, 5.000 ljudi bez pijaće vode

0
791
blank
Poplava u okolini Prijepolja (Foto: novosti.rs)

Obilne padavine u sjevernoj Crnoj Gori podigle su nivo rijeke Lim, pa je na području opštine Prijepolje tokom proteklog vikenda došlo do izlivanja te rijeke.

Prema riječima predsjednika opštine Dragoljuba Zindovića, najviše štete je u naselju Zalug.

“Obišli smo teren, uglavnom je poplavljeno poljoprivredno zemljište i nekoliko objekata. Važno je da se Lim vratio u korito i da nema opasnosti od ponovnog izlivanja”, rekao je Zindović.

Lim je ušao i u kuću porodici Salka Gojaka, a poplavio je i zasade maline, dok su bikovi za tov u poslednjem trenutku sklonjeni.

“Imam zasađenih 12.000 sadnica pod malinom, ali valjda će se voda povući i neće biti neke štete. Ono što je najteže je smeće koje je sa deponije Stanjevine voda nanijela, to je čista bolest”, nagašava Gojak.

Direktor JKP “Lim” Enis Memišahović kaže da je vodosnabdevanje u Prijepolju uredno i da je voda za piće bakteriološki i hemijski ispravna za piće, dok je u Brodarevu došlo do zamućenja, zbog čega više od 5.000 stanovnika od ponedjeljka ujutru nema pijaću vodu.

“Do povećanja mutnoće pijaće vode došlo je u Brodarevu na oba izvora. Isključili smo i Reževicu i Mrčkovačku reku, ali iz laboratorije su stigli rezultati da se mutnoća na Reževici smanjuje”, objasnio je Memišahović.

Istakao je da vode u Brodarevu ima, ali da može da se koristi samo kao tehnička.

Iz ovog komunalnog preduzeća poslata je cisterna sa vodom za piće za potrebe doma zdravlja i vrtića, kao i za potrebe građana Brodareva.