Pramenković: BNV treba da ujedinjuje i okuplja Bošnjake, a ne da služi diskiminaciji i zloupotrebi

0
451
blank
Foto: SPP

Nositeljica liste “Stranke pravde i pomirenja” Misala Pramenković kazala je večeras da je najveća i najznačajnija uloga Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) ujedinjenje i okupljanje Bošnjaka, kao i da taj manjinski organ treba da predstavlja bošnjačko jedinstvo u praksi.

Kako javlja radio Sto plus, Pramenković je na tribini SPP-a kazala da ta lista ne želi fiktivne institucije i organizacije koje su do sada postojale u Vijeću, već one koje će zaista služiti svrsi.

“U pogledu BNV-a vrlo malo toga je urađeno i ono što je urađeno tu procesi nisu do kraja dovedeni. Sigurna sam da se sa pozicije Vijeća može mnogo više uraditi. Mi ne želimo fiktivne institucije i organizacije kakvih trenutno imamo u našem VIjeću. Mi hoćemo institucije i organizacije koje će zaista služiti svrsi”, kazala je Pramenković.

blank
Foto: SPP

Ona je navela da oni koji diskriminišu vlastiti narod ne zaslužuju da rukovode Vijećem jer se tako pravi efekti ove institucije neće osjetiti, “već samo diskiminacija i zloupotreba”.

“Kada ova lista uzme BNV, to neće biti Vijeće samo te liste, jedne političke partije. To će biti Vijeće svih Bošnjaka koje neće nikoga diskriminisati i koje će prepoznati kuda naš nacionalni diskurs u ovoj zemlji treba da se kreće”, rekla je Pramenković.

blank
Foto: SPP

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić kazao je da BNV diskriminiše vijećnike, praveći razliku između njih na osnovu političke pripadnosti.

“Mi sanjamo da dođe dan da BNV radi za svoje Bošnjake. Mi znamo šta hoćemo i kada nas bude palo to ćemo i da realizujemo”, rekao je Zukorlić

Izvor: Radiostoplus.com