Predizborna manipulacija lidera SPP-a: Zukorlić se kiti tuđim zaslugama

0
1754
blank

Lider Stranke pravde i pomirenja i i nosilac liste Matice bošnjačke Muamer Zukorlić na jučerašnjoj konferenciji iznio je tvrdnje da su njegovim navodnim djelovanjem prema Vladi Srbije i Javnom preduzeću “Putevi Srbije” obezbijeđena novčana sredstva za asfaltiranje puta od Duge Poljane prema Karajukićima i dalje prema Uglu.

Ova informacija danas je demontovana od strane Opštine Sjenica koja je objavila dokument koji svjedoči da je još maja mjeseca 2018. godine predsjednik ove opštine  Hazbo Mujović uputio zahtjev direktoru JP “Putevi Srbije” Zoranu Drobnjaku u kojem je zatražena urgentna rekonstrukcija i izgradnja puteva na teritoriji opštine Sjenica.

Ovim zahtjevom, između ostalog, obuhvaćen je i putni pravac koji je Zukorlić pomenuo na konferenciji za medije navodeći da su sredstva za asfaltiranje odobrena zahvaljujući njegovom angažmanu.

Najava predsjednika Sjenice Hazba Mujovića o skorom početku radova na asfaltiranju puta Raškoviće – Tuzinjski most, a nešto kasnije i nastavak do sela Ugao, po svemu sudeći dodatno je inspirisala Zukorlića na pokušaj prisvajanja tuđih zasluga.

Očito da se radi o predizbornoj manipulaciji predsjednika SPP-a i jeftinom dnevnopolitičkom triku u cilju poboljšanja lošeg rejtinga koji Zukorlić ima u susret izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

blank