Brnabić: Provjeriću šta je sa izgradnjom džamije u Novom Priboju

0
1553
blank

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da će provjeriti u Republičkoj direkciji za imovinu dokle se stiglo sa predmetom o izgradnji džamije u Novom Priboju.

Odgovarajući na pitanje poslanika Muamera Zukorlića ona je rekla da će islamska zajednica u Priboju dobiti podatke o tome u prvoj polovni februara, kada se planira njena poseta toj opštini.

“Predlažem da imamo sastanak i da tada u Priboju razgovaramo oko ovoga, a ja ću do tada proveriti sa Republičkom agencijom za imovinu o čemu se radi, dokle je stigao taj predmet, ako postoje neki problemi da ih rešimo, pa da u Priboj dođem sa odgovorom”, rekla je Brnabić.

Ona je tako odgovorila na pitanje poslanika i predsjednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića koji je upitao da li islamska zajednica u Priboju može računati na pomoć Vlade Srbije vezano za rješenje problema lokacije za izgradnju džamije u Novom Priboju.

blank
Foto: V. Lalić/RAS Srbija

Ukazao je da je taj predmet star nekoliko godina, dodajući da povodom izgradnje džamije islamska zajednica ima pozitivan stav predsednika opštine Priboj i ostalih političara iz Priboja.

“Obavješten sam da je predmet došao do Republičke direkcije za imovinu i čeka se tu i saglasnost Vlade Srbije. Od izuzetne važnosti bi bilo da se ovo pitanje što prije pozitivno riješi, s obziromna to da u Priboju postoji džamija u Starom gradu, dok u novom dijelu Priboja nemamo niti jedan vjerski objekat, a u pitanju je značajan broj pripadnika islamske zajednice”, rekao je Zukorlić.

Izgradnja džamije, ocjenjuje on, bila bi još jedan podstrek cjelokupnim kulturološkim i političkim integracijama u toj multikulturalnoj sredini.

Izvor: Tanjug