Preminuo legendarni glumac Milan Lane Gutović

0
930
blank
Screenshot/Nova S

Legendarni glumac Milan Lane Gutović (75) je preminuo danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, prenose srbijanski mediji.Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je sin glumca, Saša Gutović.

Kako piše srbijanski Telegraf, glumac je preminuo od posljedica koronavirusa, odnosno usljed komplikacija postcovid sindroma. Testovi na koronavirus koje je radio tokom ležanja u bolnici prethodne dvije sedmice bili su negativni.

Sredinom augusta 2021. Milan Gutović je primljen u bolnicu nakon naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, a prošle sedmice je priključen i na respirator.

Milan Gutović je rođen na Umci, prigradskom naselju Beograda. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu završio je 1967. godine. Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2006. godine. Penzionisan je krajem decembra 2011. godine.

Serije i filmovi poput “Tesne kože”, “Metle bez drške”, “Otvorenih vrata”, “Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Prije četiri godine Klix.ba je razgovarao sa nepravaziđenim Lanetom Gutovićem koji je kazao da narod na našim prostorima danas nema mehanizam kojim bi se borio protiv idiotizama koji su nas osvojili.

“Naše šanse postoje na svim poljima ako se oslobodimo tipova kao što je Šojić”, rekao je on.

Tada nam je otkrio tajnu kako kroz pozorište i umjetnost ljudima ukazati na “dosadne” mudrosti te šta ga zapravo čini tako dobrim komičarem.

Izvor: Klix.ba