Priboj / FAP isporučio Vojsci Srbije deset novih kamiona

0
1376
blank
Foto: GZS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin došao je u Fabriku automobila Priboj (FAP) da preuzme drugu tranšu od 10 kamiona koji su dogovoreni još prošle godine. Ovaj ugovor sa Vojskom Srbije vrijedan je 300 miliona, javio je Glas Zapadne Srbije.

Prema riječima ministra ove godine predviđeno je najmanje 266 miliona za kupovinu proizvoda iz FAP-a.

“Vojska Srbije nastavlja sa procesom modernizacije, zanavljanja svega onoga što je pojeo zub vremena, ali želimo i da idemo u korak, ne samo sa borbenom nego i neborbenom tehnikom. FAP je od velikog interesa za Vojsku Srbije i mi smo apsolutno zadovoljni sa dosadašnjom saradnjom, kvalitetom i rokovima. Želimo da sve što je potrebno našoj vojsci nabavljamo iz naših sredstava. Vojska Srbije se intezivno oprema i u tom poslu FAP će biti naš saveznik”, rekao je Vulin.

On dodaje da svako ulaganje u Vojsku Srbije je i ulaganje u kvalitet života lokalne zajednice i svih ljudi koji žive u Srbiji. Tehnološki jaka vojska čini i stabilnu zemlju i u političkom i u ekonomskom pogledu.

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković ističe da je ministar zadovoljan kako FAP radi, i novac koji je država uložila kroz program UPPR-a i socijalne programe je dao efekte.

“Smisao fabrike pa i naše je da korisnici budu zadovoljni, u ovom trenutku to je Vojska Srbije. Bez pomoći države ne bismo mogli da napravimo ove kamione, a ko zna i gde bi FAP bio”, rekao je Vuković.

On je dodao da su prošle godine dobili još jedan ugovor gde će se raditi na modernizaciji opreme za vojsku, vrijednosti 109 miliona.

“Nadam se da ćemo shodno potrebama i raspoloživim sredstvima budžeta Vojske Srbije dobiti još nešto u razvojnom smislu što će biti od koristi kako vojsci tako i fabrici”, naveo je Vuković.