Proalbanska struja unutar SDA uputila prijetnje uredništvu Sandžačkih

0
1408
blank

Proalbanska struja unutar SDA Sandžaka sve je agresivnija nakon otkrivanja njihove djelatnosti i njihovog plana. U svojoj osionosti otišli su tako daleko da su počeli javno psovati na svojim Facebook profilima i u privatnim porukama.

Jedna od žrtava napada ove grupacije je i uredništvo Sandžačkih novina, tačnije glavni i odgovorni urednik koji je od izvjesnog Aladina Memića primio nekoliko prijetećih i uvredljivih poruka. U jednoj od poruka razulareni Memić čak poziva urednika Sandžačkih da se nađu u gradu i obračunaju.

blank
Aladin Memić u društvu rukovodstva SDA Sandžaka

Istraživanjem ovog slučaja redakcija Sandžačkih novina došla je do sazanja da Aladin Memić, istaknuti član SDA Sandžaka, vodi društvene mreže ove stranke i da se često može videti u pratnji Sulejmana Ugljanina i drugih visokih funkcionera SDA prilikom raznih skupova.

Uredništvo Sandžačkih ovom prilikom poziva SDA Sandžaka da reaguje i javno se ogradi od ovih napada i postupaka prema redakciji našeg portala.

blank
Uvredljivi status na Facebook profilu Aladina Memića

Redakcija Sandžačkih će biti strpljiva jer ne želimo da država Srbija i ovaj režim ubiraju poene na međubošnjačkoj svađi, no, ukoliko ne dođe do osude od strane SDA bićemo primorani da slučaj predamo organima pravosuđa i od njih zatražimo zaštitu.

Također, ukoliko SDA Sandžaka ne raguje povodom ovog slučaja i ukoliko se njihov istaknuti član Aladin Memić javno ne izvini uredništvu Sandžačkih novina, redakcija portala će prestati da medijski prati rad ove stranke.