Proalbanski lobi uputio UŽASNE PRIJETNJE Rahiću i uredništvu Stava!

0
766

Ekstremni elementi unutar SDA Sandžaka, koji su u sandžačkoj javnosti označeni kao “proalbanski lobi”, nalaze se na izdisaju. Javna je tajna da su ove strukture predvođene generalnim sekretarom stranke Ahmedinom Škrijeljom sklonjene iz kampanje SDA kao ličnosti koje štete rejtingu stranke.

Grupa okupljena oko Škrijelja, iako malobrojna, ovo izopštenje doživjela je kao sipanje soli na ranu tako da su, prema izvorima unutar SDA Sandžaka, spremni raditi ispade kako bi umanjili rejting ove stranke koji je vidno popravljen s novom mladom ekipom u kojoj nema albanizovanih kadrova poput Škrijelja i Hajdinovića.

To je pokazao i izvjesni Aladin Memić koji je u javnosti ostao poznat po isticanju albanske zastave na jednom od mitinga SDA Sandžaka, a koji je do skoro bio desna ruka Ahmedina Škrijelja vezano za propagandu unutar stranke, kontrole određenih stranica i profila na društvenim mrežama i uređivanju opskurne web stranice www.sandžak.rs.

Memić je od “spoljnog momka”, koji je bio angažovan u redarskoj službi stranke i BNV, brzo avanzovao u medijskog “stručnjaka” po mjeri proalbanskog lobija. O kakvom se “stručnjaku” radi govori najbolje činjenica da su mnogi istaknuti članovi i funkcioneri SDA Sandžaka tražili da im se ne pomalja na oči tokom kampanje i da prestane sa svim propagandnim aktivnostima na internetu.

No, Memić nije mogao dugo izdržati, pa je otišao čak korak dalje upućivajući indirektne prijetnje smrću potpredsjedniku BNV Esadu Rahiću i uredništvu sarajevskog časopisa Stav, zbog teksta koji je napisao Rahić, a u kojem “rastura” na sitne dijelove Ismeta Azizija i kampanju albanizacije koju vodi udruženje “Kosovo za Sandžak”.

Očito izrevoltiran što ovaj tekst donosi Stav, koji je blizak SDA BiH i Bakiru Izetbegoviću, ali i turskom predsjedniku Erdoganu, Memić je indirektno pozvao na ubistvo, nazivajući Rahića vlahom. On se pozvao na Mušana Topalovića Caca riječima da u Sarajevu ima na hiljade takvih.

Svima je dobro poznato ime zločinca Caca Topalovića, s kojim se vlast Alije Izetbegovića obračunala još ratnih godina kada je odbio poslušnost regunalnim snagama Armije BiH i kada je počinio niz zločina kako nad srpskim, tako i na bošnjačkim civilima.

Podsjećamo da je devet mladih pripadnika policije smrtno stradalo u akciji Trebević II 26. oktobra 1993. godine u pokušaju hapšenja odmetnutog komandanta Desete brdske brigade Mušana Topalovića Cace. Mladići su zarobljeni te na najbrutalniji način izmasakrirani i ubijeni, a Caco je uhapšen i ubijen dan kasnije u pokušaju bijega.

Tom prilikom Caco je ubio i izmasakrirao Admira Hebiba, sina legendarnog Avda Hebiba predsjednika Patriotske lige BiH. Admir je imao 23 godine kada je ubijen u akciji, samo 20 dana nakon što se oženio.

Na kraju, pročitajte užasni status Aladina Memića kojim se poziva na Mušana Topalovića Cace kao uzora u kontekstu sadašnjeg obračuna s onima koji su se usprotivili projektu albanizacije Sandžaka.

blank

Izvor: Sandzacke.rs