Profesorica iz Novog Pazara polomila ruku braneći se od pasa lutalica

0
546
blank
Screenshot: A1

Profesorica biologije u Tehničkoj školi i Školi za dizajn Amela Đerlek iz Novog Pazara zadobila je prijelom ruke prilikom pada u pokušaju da se odbrani od napada pasa lutalica, rano jutros kad je krenula na posao. Ona je za portal A1 istakla da je u trenutku kada je pala, pomislisla da neće preživjeti.

Profesorica Đerlek krenula je na posao putem kojim ide svaki dan, kroz Rekreacioni centar. Odjednom su je, kako kaže, napali psi lutalice.

“Oni bi me zadavili tamo, mnogo ih je bilo, preko deset. Počeli su da laju oko mene. Branila sam se torobom. Međutim ja se borim sa jednim napred, iza mene su drugi. Odjednom sam pala, ne znam kako sam se našla na tlu. Da li je bio ivičnjak ili sam pala od straha, ne znam. Vrisnula sam i otišli su”, kazala je profesorica za portal A1.

Ovo je treći prijavljeni slučaj napada pasa lutalica u Novom Pazaru u nepunih petnaest dana.

Nedavno su u krugu Opšte bolnice psi izujedali dvadesetjednogodišnju trudnicu u trenutku dok se vraćala sa ljekarskog pregleda.

Na istom mjestu gdje je napadnuta trudnica kamere su, prije desetak dana, zabilježile i napad pasa na čovjeka koji se vraćao sa pregleda.