Projekat nove regionalne deponije: Tutinci će smeće voziti u 55 km udaljenu Rašku

0
824
blank
Foto: Pixabay/Google maps

Direktor novopazarske “Čistoće” Armin Mehović izrazio je danas očekivanje da će za nekoliko mjeseci biti gotov projekat regionalne deponije za Novi Pazar, Rašku i Tutin, kao prvi korak ka izgradnji objekta i trajnom rješenju za te opštine.

On je u emisiji Zeleni minuti radija Sto plus pojasnio da će deponija biti građena na teritoriji Raške, za šta je već obezbijeđeno 20 hektara potrebnog prostora.

“Projektom su obuhvaćeni i sektori za reciklažu i kompostiranje otpada, a paralelno sa tim radimo i na zatvaranju postojeće deponije Golo brdo. Lokalna samouprava je već raspisala tender za to”, rekao je Mehović.

“Svakodnevno radimo na saniranju deponije Golo brdo kako bi se izbegli požari, a prošle godine je asfaltiran i dio pristupnog puta”, podsjetio je Mehović.

Projekat zatvaranja, 23 kilometra udaljene, deponije Golo brdo postoji već desetak godina, ali se od toga nije daleko odmaklo.

Za izradu projekta nove regionalne deponije Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je 20 miliona dinara, a cio proces realizovaće se u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Izvor: Radiostoplus.com