Prokić: Treba se pomiriti sa Vučićem i negatorima genocida u Srbrenici

0
1151

Nenad Prokić, potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), nedavno osnovane partije, na čijem je čelu Muamer Zukorlić u razgovoru za Danas ocijenio je da se treba pomiriti sa svima koji negiraju genocid u Srebrenici, pa i sa Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje kako sa aspekta manjinske, Bošnjačke stranke, ocjenjuje Vučićevo negiranje genocida u Srebrenici, ratno zločinačke prošlosti, kao i činjenica iz sopstvene ružne prošlosti, Prokić je rekao:

“Pa sa takvima valjda i treba da se mirimo. Šta imamo da se mirimo sa onima koji u tome nisu učestvovali, koji nisu davali eksplozivne izjave i koji su sve vreme bili mirotvorci? Oni koji su bili mirotvorci zaslužuju svaku čast i slavu.”

blank
Foto: Facebook/SPP

Pored ove skandalozne tvrdnje, Prokić je iznio i stav da manjinske stranke moraju biti uz vlast.

“Želimo da ohrabrimo sve manjine da izađu na scenu, da ne budu moneta a potkusurivanje politike u Srbiji, i da ne budu samo zloupotrebljavane za izbore, kada ih se najviše sete. Sve manjinske stranke moraju da budu uz vlast. Kao što su Mađari u Srbiji ili Milorad Pupovac u Hrvatskoj. Šta bi oni radili sa opozicijom, pogotovo ovakvom opozicijom kakva je u Srbiji? Kako bi branili svoje interese?”, kazao je Prokić.