Pronađena bomba na pruzi kod Prijepolja!

0
1497

Na pruzi Beograd-Bar u popodnevnim satima je obustavljen saobraćaj zbog bombe koja je pronađena pored pruge, nedaleko od Prijepolja.

Prema saznanjima Kurira, u naselju Zalug, na ulazu u Prijepolje, pored pruge je pronađena ručna protivpešadijska defanzivna bomba, vezana žicom.

Kako piše Kurir, bomba je bila postavljena između šina, a osigurač izvađen.

“Pored toga što je izvađen osigurač, kašika je žicom vezana za telo bombe. Poznato je da se bomba aktivira kada se kašika odvoji od tela bombe”, kazao je sagovornik Kurira sa lica mjesta. Zasad nema potvrde kada je bomba postavljena na šine.

Policija obezbjeđuje lice mjesta, dok se očekuje dolazak uviđajnih ekipa, kako bi se otklonila opasnost i normalizovao saobraćaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je večeras da je kod Prijepolja, pored šina na pruzi Beograd – Bar, pronađena ručna bomba, ali je negirala navode Kurira da je bila “vezana žicom”.

“Saobraćaj na ovoj železničkoj dionici je obustavljen, u toku je uviđaj i očekuje se dolazak kontradiverzione ekipe koje će ukloniti ručnu bombu. Ministarstvo ističe da nema nikakve opasnosti po ljude i objekte”, navodi se u saopštenju MUP-a.