Pronađeno tijelo Ramiza Rožajca koji se utopio u Trnavici

0
551
blank
Foto: Facebook/Faruk Imamović

Pripadnici novopazarske policije pronašli su danas tijelo Ramiza Rožajca (74) iz naselja Ćerimidžinica, drugog muškarca koji je u četrtak nestao nakon što je upao u nabujalu rijeku Trnavicu, saznaju Sandžačke.

Tijelo je pronađeno u rijeci Raški, u blizini Reciklažnog centra u mjestu Postijenje nadomak Novog Pazara.

Informaciju o pronalsku tijela rahmetli Rožajca potvrdio je na svom Facebook nalogu Faruk ef. Imamović, imam Sultan Fatih džamije u Tutinu, koji je je kao dobrovoljac bio uključen u potragu.

“Hvala Gospodaru svjetova, pronašli smo tijelo rahmetli hadžije Ramiza Rožajca, koji se prije pet dana utopio!”, objavio je efendija Imamović.

U potrazi za tijelom nestalog Novopazarca, osim policije, učestvovalo je i stotinjak pripadnika Vojske Srbije, Žandarmerije, vatrogasno-spasilačkih jedinica i dobrovoljaca.

Podsjećamo da se za Rožajcem tragalo od četvrtka kada je upao u nabujalu rijeku, pokušavajući da sa komšijama spriječi izlivanje vode u dvorišta okolnih kuća.

Za njim je u pokušaju da ga spasi u Trnavicu ušao i Novopazarac Safet Zekić, čije je tijelo pronađeno dan kasnije na obali rijeke Raške u naselju Postijenje.

Izvor: Sandzacke.rs