Propala Krivokapićeva incijativa za smjenu Abazovića

0
676
blank

Poslanici crnogorskog parlamenta danas nisu usvojili dnevni red sjednice na kojoj je trebalo da se odlučuje o inicijativi za smjenu potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, te je sjednica zaključena, javio je reporter N1 koji se nalazi u Podgorici. Sutra se očekuje druga sjednica na kojoj će biti riječi o inicijativi Abazovićevog pokreta URA i dijela opozicionih poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu bilo razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, zaključena je nakon što dnevni red nije usvojen.

Iako je većina poslanika došla u skupštinsku salu, većina nije ubacila svoje kartice, te je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić konstatovao da se sjednica završava, javlja N1.

Za dnevni red glasalo je 77 poslanika, 20 je bilo za, 11 protiv i 46 uzdržano.

Premijer Zdravko Krivokapić je tražio razrješenje Abazovića nakon što su koalicija “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) i opozicioni poslanici tražili izglasavanje nepovjerenja Vladi, o čemu će poslanici glasati sutra.

Abazović je pred početak sjednice rekao da je”relaksiran“ i da očekuje da na sjednici u petak bude izglasano nepovjerenje aktuelnoj Vladi.

Izvor: N1