Prvi dan Abazovića na novom radnom mjestu, odmah smjena direktora policije

0
1172
blank
Foto: gov.me

Dosadašnji direktor policije Crne Gore Veselin Veljović neće više obavljati tu dužnost, saopćio je danas potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović.

“Završen sastanak sa direktorom Uprave policije (UP), Veselinom Veljovićem. Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor Policije Crne Gore”, napisao je Abazović na Twitteru uz fotografiju sa sastanka, prenosi Beta.

Abazoviću je danas prvi radni dan na mjestu potpredsjednika vlade Crne Gore.

Abazović se sa crnogorskim direktorom policije Veselinom Veljovićem, sastao nakon što je Veljović podigao prašinu u javnosti ranije danas autorskim tekstom u Pobjedi gdje je pričao o novoj vladi, ali i o “srpskoj okupatorskoj čizmi zbog koje je Crna Gora stradala”, piše Mondo.

“Žrtve i stradanja najbolja su slika koju je Crnoj Gori učinila srpska okupatorska čizma nakon Prvog svetskog rata. Zasto ne reći da su Srbiji prevarama srpske diplomatije prisajedinili Vojvodinu koja nikada nije bila Srbija i nikada nije bila srpska, a teritorijalno pripada Srbiji samo posljednjih stotinak godina. To su istorijski podaci”, napisao je Veljović.

Veljović je u autorskom tekstu naveo da sa novom vlašću Crna Gora više nije “evropska i moderna” država, već je, kako kaže, ona “dotakla dno” i dodao:

“Na sceni je prihvatanje samo teorije i teza o srpskoj Crnoj Gori ili djelovima istorije koji govore o slučajevima srpstva u Crnoj Gori. Ne preza se da se i od sahrana, kao religijskog obreda, stvaraju mitovi. Istorija će potvrditi da se radi o negatorima, mrziteljima i dušmanima Crne Gore i svega crnogorskog. To je prosta matrica: prihvata se i veliča samo srpstvo u Crnoj Gori, sve drugo je bezvrijedno ili – nepostojeće”.

Izvor: Beta/Mondo