Prvi na listi “Za bošnjačko jedinstvo” u društvu negatora bošnjačkog naroda u Sandžaku

0
504
blank
Foto: Facebook

Nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo” Fuad Baćićanin, ali i cijela lista iza koje stoji SDA Sandžaka, očito se ne odriču projekta albanizacije sandžačkih Bošnjaka.

Fotografisanje sa negatorom bošnjačkog naroda u Sandžaku je ništa drugo do prst u oko i zadnji alarm Bošnjacima da se na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće “obračunaju” s takvim listama.

Zajednička fotografija Baćićanina i Azizija nastala je je prije dva dana na promociji Zbornika radova “ZAVNOS – historijske okolnosti autonomije Sandžaka“ u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru, gdje je prisutan bio i ovaj albanski propagandista, predsjednik udruženja “Kosovo za Sandžak”.

Azizi je nedavno u Novom Pazaru, po zvaničnom pozivu Muzeja “Ras”, bio gost na ceremoniji obilježavanja jubileja 70. godina od osnivanja ove ustanove. Upravo je Baćićanin tada bio direktor novopazarskog muzeja, ali je u međuvremenu smijenjen sa te funkcije.

blank
Foto: Facebook/Bošnjačko nacionalno vijeće

Albanski lobista je tada, po sopstvenom iskazu, bio zadržan na prijelazu Brnjak od strane srbijanske granične policije i navodno bio priveden na informativni razgovor od strane pripadnika specijalne antiteroritičke jedinice, kojom prilikom je, prema navodima Azizija, ispitivan o svrsi osnivanja udruženja koje predvodi, njegovim zadacima i ciljevima djelovanja. 

Azizijev trenutni boravak u Sandžaku očito nije slučajan i po svemu sudeći je u funkciji njegovog djelovanja i lobiranja u procesu aktuelnog Popisa stanovništva u Srbiji, koji je počeo 1. oktobra i trajaće do kraja ovog mjeseca.

Postoji opravda bojazan i ozbiljne indicije da se Sulejmanu Ugljaninu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću ne može vjerovati da će na ispravan način sprovesti kampanju za Popis stanovništva, te pozivamo sve patriotske organizacije i udruženja da se mimo BNV samoorganizuju na praćenju popisnog procesa u Sandžaku.

Inače, bošnjačka javnost i dalje očekuje reakcije SDA Sandžaka i BNV povodom uradaka i blasfemičnih izjava koje je Ismet Azizi u više navrata izrekao na račun Bošnjaka i Bosne.

Izvor: Sandzacke.rs