Radio Sto plus: Džudžo i Gegić okupljaju Grupu građana za izbore?

0
936
blank
Foto: N. Smailagić / Samoopredjeljenje

Na predstojećim opštim izborima jedna od učesnica bi mogla da bude i Grupa građana, koja bi okupila nekoliko dobro poznatih ličnosti iz svijeta politike u Tutinu, javlja radio Sto plus.

Prema riječima sagovornika ovog radija, oni ne planiraju da napuste partije u kojima su godinama djelovali, ali imaju namjeru “da tako pokušaju da smire nezadovoljstvo građana stanjem u lokalnoj samoupravi, ali i samim partijama”.

POVEZANI TEKST – Građani Tutina očekuju da Gegić i Džudžo izađu na izbore

Portal radija Sto plus piše da pojedini sandžački portali u tom kontekstu navode da je riječ o članovima Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Esadu Džudžu i Bajru Gegiću, aktuelnom poslaniku u Skupštini Srbije.

blank
Foto: N. Smailagić / Samoopredjeljenje

Njih dvojica u izjavi za Sto plus, nisu potvrdili, ali ni demantovali takve spekulacije, odgovorivši da “za sada” ne žele da o tome govore.

POVEZANI TEKST – Džudžo: Bošnjačkim nacionalnim vijećem danas upravlja Vučić

Ipak, Džudžo je prethodno za dnevni list Danas rekao da će “podržati Gegića, ukoliko se odluči na adekvatan odgovor”.

“Koliko ja znam, Gegić pokazuje spremnost da odgovori na nezadovoljstvo građana i članstva stanjem u stranci generalno, a posebno krizom u lokalnoj upravi u Tutinu, koja nema izborni legitimitet nakon tragične smrti Šemsudina Kučevića. Ako se on odluči na adekvatan odgovor, imat će moju podršku lično i Centra za bošnjačke studije”, rekao je Džudžo za ove dnevne novine.

Izvor: Radiostoplus.com