Rafet Husović: Rožaje odlučuje ko će biti vlast u Crnoj Gori

0
1021
blank
Screenshot

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Bošnjačke stranke izjavio je prilikom boravka u njemačkom gradu Hanoveru na manifestaciji “Rožajsko veče” da je Crna Gora, osim što je postala lider u regionu na polju postizanja multinacionalnog sklada, nakon obnove nezavisnosti, intezivno radila i na poboljašanju odnosa sa dijasporom ali da je taj proces još uvijek otvoren, te da će koordiniranim djelovanjem kroz državne institucije biti dodatno unaprijeđen.

Prvi čovjek BS-a je ukazao je na nemjerljiv doprinos koji je dijaspora pružila bližnjima posebno u sferi finansiranja i naglasio da nije zaboravljena od strane Crne Gore, piše portal Radio Rožaje.

Osvrnuo se i na predstojeće predsjedničke i lokalne izbore i iskazao ubijeđenost u pobjedu predsjedničkog kandidata kojeg će podržati vladajuća koalicija te u apsolutnu dominaciju Bošnjačke stranke na narednim lokalnim izborima u Rožajama.

Lider Bošnjačke stranke tvrdi da Rožaje odlučije o pitanju vlasti u Crnoj Gori.

Rožajci u dijaspori ugostili su veliki broj svojih sugrađana, predstavnika državnih i lokalnih institucija. Manifestaciji u Hanoveru prisustvovalo je oko 1 500 ljudi.

Pored potpredsjednika Vlade Crne Gore Rafeta Husovića koji je ujedno predvodio i delegaciju Bošnjačke stranke, skupu su prisustvovali i reis Islamske zajednice u Crnoj
Gori Rifat ef. Fejzić, predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković, poslanica i poslanik u Skupštini Nada Drobnjak i Ervin Ibrahimović, generalni konzul Branislav Karađžić i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović.

U svojstvu predstavnika Bošnjačke stranke u Hanoveru ovim povodom boravio je i predsjednik opštinskog Odbora Rožaje Rahman Husović kao i predstavnice Foruma žena Bošnjačke stranke.