Ramiz Župić (SDP): Oteo sam Ćatku telefon i opet bih isto postupio

0
637
blank
Foto: SANA/SNews

Odbornik Sandžačke demokratske partije (SDP) Ramiz Župić obratio se danas po prvi put javnosti nakon što ga je Osnovi sud u Novom Pazaru osudio na pet mjeseci zatvora, uslovno na godinu dana, za napad i oduzimanje telefona novinaru i direktoru Sandžak media centra Salahudinu Fetiću.

Župić je tokom obraćanja u lokalnom parlamentu istakao da je Fetiću oteo telefon kako bi spriječio veći incident u Skupštini grada Novog Pazara.

“Tačno je da sam prilikom upada u Skupštinu poslušnika Muamera Zukorlića oteo telefon i onemogućio snimanje tom nazovi novinaru. Svi vi dobro znate da nije do telefona, već je vaš bes na mene usmjeren zbog sadržaja iz tog telefona. Da, sad dobro znajte da i ja znam šta je sve bilo tamo u tom telefonu i zapitajte se. Dobro znamo i ko je Ćatko i koliko se krivičnih postupaka vodi protiv njega.

Znamo i da Ćatko stoji iza svih vaših mračnih portala, piše sve i svašta i znamo od koga on prima naloge i naređenja. Sporazumom sa Tužilaštvom sam pokazao i dokazao punu odgovornost za ono što sam učinio. U toj situaciji bih isto ponovio i danas i to ponosno jer je na taj način spriječen incident nesagledivih razmjera”, rekao je Župić.

Podsjećamo, na ročištu koje je održano 8. septembra 2020. godine, u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, za napad na novinara i direktora Sandžak media centra Salahudina Fetića u Skupštini grada Novog Pazara 15.10.2018. godine, kome je tom prilikom otet i mobilni telefon, određena je kazna od 5 mjeseci Ramizu Župiću koji je priznao krivično djelo.

Izvor: Sandzacke.rs/SANA