Rasim Ljajić klanjao dženazu Sinanu Sakiću (VIDEO)

0
3925
blank

Legendarnom pjevaču Sinanu Sakiću jučer je klanjana dženaza u rodnoj Loznici, u prisustvu velikog broja prijatelja i rodbine.

Dragana Mirković, Mile Kitić, Šemsa Suljaković, Kemal Malovčić, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Saša Matić, Boban Rajović, Aco Pejović, Saša Matić, Marko Bulat, Rasim Ljaljić, Goca Božinovska, Zlata Petrović, Bane Obradović, Dragan Kojić Keba, Halid Muslimović bili su samo neki od poznatih koji su voljeli Sinana i željeli da se oproste od njega.

Od legendarnog pjevača oprostio se i potpredsjenik Vlade Srbije Rasim Ljajić koji je u Loznici klanjao dženazu Sakiću.

Nakon što je ukopan svi okupljeni su gromoglasno aplaudirali čime su, kako kažu, odali posljednju počast ovom velikanu. Fanovi su ga za života na koncertima pozivali na bis, gromoglasnim aplauzima, a danas su se aplauzom oprostili od njega.

blank

Sinan Sakić (62) preselio je na ahiret je u petak u stanu u Beogradu, okružen porodicom.

Pjevač “velike petorke” “Južnog vetra” (uz Šemsu Suljaković, Draganu Mirković, Mileta Kitića i Kemala Malovčića), koji je osamdesetih godina sa hitovima “Što me pitaš kako živim”, “Reci sve želje”, “Ej, otkad sam se rodio” i “Sve je postalo pepeo i dim”, bukvalno bacio publiku od Vardara do Triglava na koljena, iza sebe je ostavio drugu suprugu Sabinu, sinove Rašida, Medu i Alena, kao i kćerku Đulkicu.

Zahvaljujući albumu “Reci sve želje” iz 1985, postao je jedan od najslušanijih folkera, a 2004. godine snimio je poslednji album “Jedina”.