Rasim Ljajić potvrdio! Ovaj račun građani ne moraju da plaćaju!

0
983
blank
Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Ilustracija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je sinoć da je čuo i video da se u ugostiteljskim objektima izdaje takozvani međuračun i istakao da takav račun u našoj zakonskoj regulativi ne postoji.

“Ako vam neko donese međuračun, niste dužni da platite izvršenu uslugu. Samo fiskalni račun podrazumeva da tu uslugu i platite”, istakao je Ljajić gostujući u izvlačenju nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018” koja se organizuje u okviru akcije “Godina borbe protiv sive ekonomije”.

On je građanima poručio da ne kupuju robu kod fizičkih lica ili preko interneta ukoliko trgovac na vrlo vidan način nije istakao poslovno ime firme, jer to znači da kupuju “mačku u džaku”.

“Osim toga, potrošači obavezno treba da traže fiskalni račun jer to znači da je promet evidentiran, da je roba iz legalnih tokova. To znači da sutra tu robu ili proizvod mogu da reklamiraju i da, ukoliko je neispravan, dobiju drugi”, rekao je Ljajić.

On je naglasio da postoje brojni primjeri sive ekonomije i dodao da od sive ekonomije korist kratkoročnu ima samo trgovac, a štetu potrošač i država.