Rekonstrukciju puta Novi Pazar-Raška izvodiće kompanija “Novi Pazar put”

0
936
blank
Foto: Ilustracija

Kompaniji “Novi Pazar put” dodijeljen je posao rekonstrukcije 17,9 kilometara dugog magistralnog puta Novi Pazar – Raška, rečeno je radiju Sto plus u “Putevima Srbije”.

Međutim, ugovor sa njima još uvijek nije potpisan jer je, nakon isteka roka za žalbe kompanija čije ponude na tenderu nisu prihvaćene, u toku period u kojem “Novi Pazar put” treba da prikupi dokumentaciju neophodnu za zaključenje ugovora.

Kompaniji “Novi Pazar put” dodeljen je posao rekonstrukcije 17,9 kilometara dugog magistralnog puta Novi Pazar – Raška, rečeno je radiju Sto plus u “Putevima Srbije”.

U “Putevima Srbije” očekuju da ugovor bude potpisan do sredine juna.

Pored te kompanije iz Novog Pazara, zainteresovani za ovaj posao bili su i kineski “CCECC” (China Civil Engineering Construction Corporation) i “Ek-pet” iz Turske.

Prema podacima “Puteva Srbije”, dostavljenim našem radiju u februaru, ponuda “Novi Pazar puta” iznosila je oko milijardu i po dinara (preko 13,2 miliona evra), što je bilo za oko 150 miliona dinara više od ponude kineske kompanije čija je ponuda iznosila 11,9 miliona evra.

Preduzeće iz Turske za taj posao tražilo je preko 1,7 milijardi dinara, odnosno, više od 14,7 miliona evra.

Sve pristigle ponude veće su od procenjene vrijednosti radova koja iznosi 979,2 miliona dinara ili oko 8,3 miliona eura.

Rekonstrukcija će zajednički biti finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije, a tender se sprovodi u skladu sa pravilima i procedurama Evropske investicione banke.

Izvor: Radiostoplus.com