REŽIMSKI MEDIJI NAJAVLJUJU: Vučić podnosi ostavku, vanredni izbori u septembru

0
185
blank
Foto: Twitter

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, pišu mediji u Srbiji.

“Blic” je ovu informaciju dobio nezvanično u vrhu SNS, a prenijeli su je i drugi navodeći da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnosi ostavku.

Saznanje “Blica“ o okvirnom datumu izbora dolazi poslije oštrog govora lidera stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici vrha SNS, o čemu pišu “Novosti”.

Kako piše Nova.rs, ova informacija stigla je nakon oštrog govora lidera te stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici vrha SNS, o čemu pišu režimske “Novosti”.

“Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama”, poručio je Vučić.

Kako navodi “Blic”, nagovještaj potpune promjene aktuelne političke panorame u Srbiji nastalo je tokom sumiranja nedavne sjednice Narodne skupštine te zemlje posvećene Kosovu. Vučić je rekao da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao narod.

Vučić je također rekao i da mu je “dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kadgod je trebalo da se bore za državu i narod prvi su okretali leđa”.

Ovakvi Vučićevi istupi za bolje poznavaoce prilika u regionu nisu ništa novo i služe da ojača svoju poziciju i predstavi se kao “nesalomljivi” zaštitnik srpskih interesa uoči teških odluka koje će, izvjesno je, morati donijeti u vezi odnosa sa Kosovom.