Saida Stršević jedina je žena u Vatrogasno spasilačkom bataljonu Prijepolje (VIDEO)

0
290
blank
Screenshot: TV Forum

Saida Stršević jedina je žena u Vatrogasno spasilačkom bataljonu Prijepolje koja izlazi na intervencije, ali i jedna od rijetkih u Srbiji. Svojim uključivanjem u ovaj kolektiv gasi požare predrasuda i stereotipa da je ovaj posao rezervisan samo za muškarce. Na inetrevencijama staje rame uz rame sa kolegama, a sve sa jednim ciljem – da pomogne zajednici koja to i očekuje od nje.

Mlada i hrabra Saida Stršević ima tek 23 godine, a već broji oko 30 intervencija u kojima je spašavala tuđe živote i gasila požare. Svaki izlazak na teren podrazumijeva i rizik, ali spretnost, snalažljivost i donošenje odluka u dijeliću sekunde, za krajnji rezultat daju joj osjećaj zadovoljstva, jer je nekome pomogla.

Ranije je trenirala karate i košarku, što je bio dobar osnov za ono što se zahtijeva u poslu vatrogasaca: da budu izdržljivi, stručno osposobljeni, uvježbani i fizički jaki, prenosi Foruminfo.rs.

Sve poslove koje sam ranije radila, videla sam da to nije za mene. Kad sam shvatila kako to sve ovde funkcioniše, rešila sam da to pokušam, nekako sam se tu pronašla. Tu su i adrenalin i humanost u ovom poslu, jer osećaj kad spasite nečiji život, to je nešto neopisivo – emotivno zaključuje Saida Stršević iz Vatrogasno spasilačkog bataljona Prijepolje.

Za ovaj posao, Saida je morala da imavozačku dozvolu za “C“ kategoriju, a upravaljnje vatrogasnim vozilom biće joj povereno nakon što stekne još malo iskustva. Podršku kolega ima od prvog dana.

Opširnije u video prilogu TV Forum:

Izvor: Foruminfo.rs