Salih Hot novi rukovodilac SDA Sandžaka

0
1330

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot rukovodiće ovom partijom do isteka mandata lideru ove partije Sulejmanu Ugljaninu na mjestu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Hot je na prvoj sjednici Glavnog odbora stranke, a nakon izborne skupštine koja je održana prije mjesec dana, dobio sva ovlašćenja, te da će narednih dana imenovati generalnog sekretara i potpredsjednike.

Ugljanin je radiju Sto plus rekao da Hota, koji je po zanimanju profesor hemije iz Tutina, odlikuju smirenost i dobre organizacione sposobnosti.

“Nemoguće je da se jedan čovjek adekvatno bavi strankom i BNV. Vijeće traži cijelog čovjeka, kao što to traži SDA Sandžaka i bilo koja partija, osim ako nemate namjeru da stranci mijenjate ime i koncepciju svake godine. Mi smo od 1990. godine na istom putu, imamo jasan stav, kontinuitet, istrajnost i dosljednost”, rekao je Ugljanin, koji je na čelu ove partije od njenog osnivanja.

Hot je na mjestu rukovodioca i zamjenika predsjednika SDA Sandžaka naslijedio tragično nastradalog Šemsudina Kučevića.

Ugljanin je krajem jula prošle godine ovlastio Kučevića da rukovodi partijom sa zadatkom da “od opštenarodnog pokreta napravi demokratsku instituciju koja radi po Statutu stranke”.

Prije Kučevića ovom strankom rukovodio je narodni poslanik Enis Imamović.