SANDŽAČKI ZEC: Kad je gusto bježi, a poslije izigrava junaka

0
1307
blank

Muamer Zukorlić, lider stranke pravde i pomirenja, kukavički je jučer u pratnji policije došao u Skupštinu Grada Novog Pazara kako bi odražao miting pred svojim agresivnim upošljenicima i članovima uže rodbine koji su izvršili napad na Skupštinu Grada.

Zukorlić je čekao da odbornici vladajućih partija i služba i obezbjeđenja Skupštine napuste skupštinsku salu, pa je tek tada, u pratnji lokalne policije, privatnog i državnog obezbjeđanje došao u skupštinsku salu.

Mnogi građani u Novom Pazaru su komentarisali da je ovo kukavički čin jer je Zukorlić odbornik i da je trebao predvoditi rulju, a ne kukavički je instruirati putem telefona i čekati kada se sve raziđe da bi došao.

Mnogi kažu da je nešto slično uradio prilikom čuvenog pohoda na Hadžet kada se grupa vjernika sukobila sa srpskom Žandarmerijom. Zukorlić je i tada događanja posmatrao sa strane i rukovodio svojim poslušnicima sa bezbjedne udaljenosti.

Isti slučaj je i prilikom sukoba u Tutinu na kamen temeljcu za medresu ili sukobima u Altun-alem džamiji. Nigdje Zukorlića nije bilo da stane uz svoje pristalice.

Tako je “sandžački lav”, kako ga zovu njegovi urlikači, pokazao da je u stvari “sandžački zec” koji se šepuri samo na bezbjednoj distanci. Kao u čuvenoj replici iz filma Crni Gruja u kojem jedan junak govori antologijske riječi: “Idemo u rat da se bijete. Neki ćete da poginete a neki ćemo da se vratimo”.