SAZNAJEMO: Srpski mediji spinovima popravljaju rejting Zukorliću

0
879
blank

Autor: Redakcija Sandžačkih novina

Vučićeva medijska mašinerija odmah nakon beogradskih izbora i fijaska koji je doživio Muamer Zukorlić krenula je u akciju spinovanja kako bi skrenula pažnju sa ove činjenice i Zukorlića sačuvala za svoje dalje planove u Sandžaku.

Za široku medijsku ofanzivu izabrana je tema mesdžida u Skupštini Srbije, odnosno prostora za klanjanje. Kako Sandžačke novine saznaju, medijski stručnjaci su savjetovali da je ta tema najpogodnija, imajući u vidu emotivni odnos muslimanskih masa spram vjerskih simbola.

I upravo smo ovih dana svjedoci gostovanja Zukorlića na svim medijima koje kontroliše Aleksandar Vučić. Kako bi se rejting Zukorliću popravio, savjetovano je da u tim emisijama učestvuje neko od srpske nacionalističke desnice koja je pod kontrolom Vučića. U tom slučaju bi se Zukorlić izraženije mogao predstaviti kao zaštitnik muslimana i muslimanskih vrijednosti. I zaista, danas smo mogli vidjeti da je preko puta njega bio Vladan Glišić, nekadašnji lider Dveri a sada predstavnik Narodne mreže koja je pod kontrolom Vučića.

U svim ovim emisijama napadno se izostavlja tema Zukorlićevog rezultata u Beogradu i pažnja javnosti se skreće na temu prostora za molitvu u Skupštini Srbije.

A šta će Bošnjaci i ostali muslimani imati od ovoga? Ništa. Zapravo to je pravo za Muamera Zukorlića. Isto kao što je njegov zahtjev za povećanje plate poslanicima opet pravo i privilegija samo za njega.

Dakle, Bošnjaci su glasali Zukorlića da bi se on zalagao za njegova lična prava i medijski prostor i minute u Skupštini trošio na to. Sve one velike teme diskriminacije Bošnjaka, autonomije Sandžaka, jedinstvene Islamske zajednice … zamjenila je rečenica: “Dajte mi prstor da klanjam!”, kao da musliman ne može obaviti namaz u udobnim poslaničkim prostorijama.

Vučiću je potrebno da ne potroši Zukorlića. Zbog toga je i pokrenuta ova medijska kampanja vraćanja rejtinga Zukorliću. Posebno je Beogradskom režimu Zukorlić potreban za izbore za BNV. Srpski režim neće žaliti resurse samo da Zukorlić ovlada ovom bošnjačkom institucijom, a time indirektno da Vučić poklopi sve u Sandžaku što iole diže glas i ukazuje na diskriminaciju.