SDA i SPP i odgovornost za poplave traže samo u Novom Pazaru, ali ne u Tutinu i Sjenici gdje su na vlasti

0
175
blank
Foto: SANA

Odobrnici SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) ocijenili su danas da je, odbijanjem da sazove vanrednu sjednicu Skupštine Novog Pazara, predsjednica tog tijela Anela Šemsović pokazala da su joj “stranački ispred interesa građana”.

Te dvije opozicione stranke tražile su pre nekoliko dana da se održi sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izvještaj o preduzetim mjerama za očuvanje života i imovine građana tokom nedavnih poplava.

“Predsjednica Skupštine nema pravo da na ovaj način štiti stranačke kolege i zanemaruje posljedice nastale njihovim neradom. Oni koji nisu dobro radili svoj posao treba da snose odgovornost”, kazala je odbonrnica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović.

Ona je dodala da ličnu odgovornost za događaje tokom poplava treba lično da snosi gradonačelnik Biševac, a kolektivno skupštinska većina.

“Građani Novog Pazara ne smiju biti taoci nečije želje da po svaku cijenu ostane na vlasti. Nesposobnost, neodgovornost i nebriga gradske vlasti direktno ugrožava živote i imovinu građana bilo da se radi o stradanju u požarima, djece na kolovozu, umiranju bolesnika u bolničkim hodnicima ili sada u poplavama”, dodala je Hajdinović.

Odbornik Edin Numanović (SPP) najavio je da će se obratiti predsjedniku i premijerki Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, kao i da će tražiti sastanak kako bi se riješila sva pitanja.

Dodao je da oni ne prihvataju “napade na građane i skandalozne izjave da će im rušiti kuće”.

“Vi ste bili na vlasti, zašto ste pustili da se te kuće izgrade”, poručio je Numanović.

Na pitanje novinara da li će te dvije partije zatražiti odgovornost i predsjednika opština Sjenica i Tutin, gdje je takođe došlo do poplava, odgovoreno je da su “oni odbornici u Skupštini Novog Pazara i da takva pitanja treba uputiti odbornicima skupština Sjenice i Tutina”.

Izvor: Radiostoplus.com