SDA se raduje, SDP i SPP bez komentara o izborima i protestima

0
1097
blank

Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) još uvijek se nisu izjasnile o najavama vanrednih parlamentarnih izbora, ali i protestima širom Srbije na kojima građani traže ostavku predsjednika Aleksandra Vučića.

Novinari radija Sto plus danima pokušavaju da od predstavnika tih partija dobije izjave o tome šta misle o održavanju parlamentarnih izbora ove godine, kao i o tome da li bi na njih izašli samostalno ili u koaliciji.

Također, kako prenosi ovaj radio. interesovalo ih je i kakav je njihov stav o protestima koji se nekoliko nedelja održavaju širom države, ali i kako komentarišu to što se protestima nisu pridružili gradovi Sandžaka.

Rukovodioci SDP nisu se javljali na naše pozive, niti odgovarali na poruke, dok su u SPP govorili da su čelnici te partije zauzeti.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj ranije je za Sto plus izjavio da ih “veoma raduju” protesti građana koji traže smenu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da izbori, ukoliko se stanje ne promeni, ne bi bili slobodni, demokratski i regularni.