SDA: Srpski ministar da odobri Ugljaninu (67) kao starijoj osobi kretanje

0
738

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka zatražila je od ministra policije da za vrijeme trajanja vanrednog stanja izda dozvolu za kretanje Sulejmanu Ugljaninu, radi obavljanja poslova predsjednika u službenim prostorijama stranke i komunikacije sa državnim i lokalnim organima i političkim strankama.

Kako je saopćeno iz SDA, Ugljanin shodno svojoj funkciji pred zakonom je odgovoran za predstavljanje, zastupanje i poslovanje stranke, što ga obavezuje na boravak u službenim prostorijama iste.

“Srpski ministar policije još uvijek nije dostavio zvaničan pisani odgovor na zahtjeve koje je uputila SDA Sandžaka. Vanredno stanje ne može biti alibi za pokušaj da se rad i djelovanje SDA Sandžaka, kao parlamentarne Stranke na republičkom i lokalnom nivou, suspenduje i da se predsjednik Stranke isključi iz političkog života u ovoj zemlji”, navodi se u saopćenju SDA.

Ističe se da se mjera zabrane kretanja u slučaju Sulejmana Ugljanina isključivo odnosi na godine starosti i ne postoje drugi razlozi na osnovu kojih bi se dr. Ugljaninu uskratilo pravo na kretanje te javno i političko djelovanje.

“Tražimo od Vlade Srbije da, kao drugostepeni organ na osnovu svojih ovlaštenja, predsjedniku SDA Sandžaka neodložno izda traženu dozvolu i time omogući da predsjednik i stranka mogu nesmetano raditi i djelovati”, kažu u SDA Sandžaka.