SDP smjenjuje Fuada Baćićanina: SDA brod nastavlja polahko da tone

0
403
blank
Foto: Muzej Ras

Skupština Novog Pazara razmatraće na sljedećoj sjednici odluku o imenovanju novog direktora Muzeja “Ras” koji će na toj poziciji naslijediti dosadašnjeg direktora Fuada Baćićanina, saznaje radio Sto plus.

Za vršioca dužnosti direktora te ustanove kulture, koja je ovog ljeta proslavila 70 godina postojanja, predložen je diplomirani pedagog Elmir Habibović, prenosi Radiostoplus.com.

On je bio dugogodišnji novinar, kao pedagog radi u Osnovnoj školi “Bratstvo”, a kratko vrijeme bio je angažovan i u Gradskoj upravi Novog Pazara.

Ukoliko dobije podršku članova lokalnog parlamenta, Habibović će na mjestu direktora zamijeniti visokog funkcionera Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Fuada Baćićanina kojem je, kako radio Sto plus saznaje, istekao mandat.

Baćićanin je za direktora Muzeja “Ras” imenovan 2017. godine nakon što su njegova stranka i Sandžačka demokratska partija (SDP) potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu.

Iako je nakon posljednjih lokalnih izbora partija Sulejmana Ugljanina prešla u opoziciju, Baćićanin je bio jedan od rijetkih kadrova SDA Sandžaka koji je ostao na mjestu direktora.

Izvor: Radiostoplus.com